Kaufland Moldova Kaufland Moldova
Kaufland Moldova

Kaufland Moldova

4.18

84 evaluări

Poveștile Oamenilor din #TeamKaufland / Cătălin, Analist Procurări Interne

29.01.2025

Cătălin face parte din echipa Kaufland Moldova, desfășurându-și activitatea în departamentul Procurări Interne. Totodată, Cătălin este și Ambasador al Sustenabilității. 

Interviu cu Cătălin, Analist Procurări Interne

Cum ai ajuns să lucrezi la Kaufland? 

Urmăream pagina de Facebook Kaufland Moldova, iar atunci când am văzut anunțul de angajare, nu am ezitat să aplic. Primul call a fost unul degajat și prietenos cu echipa de la Resurse Umane din Moldova. Deși aveam emoții, am apreciat atmosfera relaxată. Cel de-al doilea interviu însă, a conținut discuții mai tehnice, axate pe responsabilitățile poziției la care am aplicay: utilaje, servicii, achiziții și vânzări. Îmi amintesc că era perioada Crăciunului și că aveam luminițe în spate, care au creat o atmosferă plăcută și în cadrul interviului.   

Oferta de angajare a venit imediat după ziua mea de naștere, 22 decembrie, și am acceptat-o cu bucurie.  

Cum au arătat primele tale zile la Kaufland?  

Deși era totul nou pentru mine, întotdeauna am avut încrederea să pun întrebări și să cer ajutor atunci când era nevoie. Fiind o echipă tânără și prietenoasă, mi-a fost foarte simplu să mă acomodez.  

Cum ți-a influențat experiența anterioară activitatea actuală? 

Înainte de a mă alătura echipei Kaufland, lucram ca furnizor, iar acum, practic, sunt de cealaltă parte a baricadei. Dacă înainte vindeam, acum cumpăr, ceea ce îmi oferă o perspectivă completă asupra procesului. Având experiența din ambele părți, încerc să mențin o relație bazată pe respect reciproc și pe principiul win-win cu furnizorii. Mă asigur că ceea ce cer este conform contractului și că ambele părți beneficiază de acesta.

Care sunt hobby-urile care te ajută la locul de muncă? 

Mă consider o persoană creativă și vizualizez procesele în ansamblu, ceea ce mă ajută să rezolv problemele rapid și eficient. În plus, hobby-ul meu, fotbalul, unde sunt și arbitru, mă ajută să înțeleg psihologia oamenilor și să iau decizii rapide. În fotbal, lucrezi cu jucători stresați, cu pulsul ridicat, și trebuie să iei decizii într-o fracțiune de secundă, ceea ce se aplică și la locul de muncă.  

Mai mult, experiența mea în bucătărie m-a pregătit pentru lucrul în retail. Am lucrat ca bucătar și ospătar, așa că înțeleg cum funcționează utilajele și ce standarde sunt necesare pentru a menține un spațiu de lucru igienic și eficient. 

Cum a început pasiunea ta de a găti? 

Gătitul este pasiunea mea încă din copilărie. Am crescut alături de bunica mea, care m-a învățat să gătesc. Primul meu fel de mâncare realizat a fost o ciorbă, gătită afară, la cuptor, cu legume din grădina noastră. De atunci, am continuat să pregătesc mâncare, iar pe timpul facultății am lucrat la Andy's Pizza.  

Pentru mine gătitul este o plăcere și o modalitate de a  mă degaja. Gătesc chiar și în zilele în care sunt obosit, pentru că mă ajută să-mi relaxez creierul. Îmi place să improvizez și să mă joc cu ingredientele.

Ca și Ambasador al Sustenabilității, ce te motivează să participi în proiectele sociale? 

Cred că am fost influențat de faptul că am crescut fără frați sau surori, și mi-am ajutat întotdeauna vecinii. Pentru mine, a ajuta nu este o alegere, ci mai mult este ceva natural, ce vine de la sine  Astfel, încă din gimnaziu m-am implicat în diverse proiecte de voluntariat fără să aștept ceva la schimb. Am fost ghidat de un sfat pe care l-am primit de la un membru al familiei: „Orice faci, fă-o cu dragoste, ca lucrurile să iasă frumoase”. Acesta este principiul după care mă ghidez, atât în viața de zi cu zi, cât și în activitățile de voluntariat. 

Ce-ar fi fost dacă...? 

Dacă aș fi rămas în bucătărie, cred că acum aș fi fost un bucătar șef sau aș fi avut propriul meu restaurant. De fapt, unul dintre visele mele este să îmi deschid o mică cafenea, unde să gătesc, să fac cafea, și să mă ocup de toată gestiunea localului.