Distribuie
Sfaturi de vară pentru un CV video performant
Chiar dacă ne aflăm în toiul verii și ne place să ne relaxăm, nu înseamnă că ascensiunea noastră profesională trebuie să ia o pauză. Piața muncii este în continuare activă iar tu poți profita de perioada estivală pentru a-ți creea un CV video strălucit care te va propulsa în carieră odată ce va începe toamna.
Așa că fie că ești student care caută un internship, absolvent sau pur și simplu dorești un nou job, este bine să știi că un CV video te va ajuta să te faci remarcat de companii. Dar mai întâi de toate:
Ce este un CV video?
Un CV video este o prezentare video scurtă, de obicei de 1-3 minute, care te ajută să te prezinți potențialilor angajatori într-un mod mai personal și mult mai dinamic decât un CV tradițional scris.
Cum creezi un CV video?
Alege aparatul: Poți filma un Resume video cu un telefon, o cameră web sau o cameră profesională. Important este să rezulte un format video accesibil oricui.
Scrie un scenariu: Planifică în avans ce vrei să spui și cum vrei să-ți prezinți abilitățile și experiența. Scrie totul într-un scurt script.
Filmează-te: … dar ai grijă la calitate. Asigură-te că ai o lumină potrivită și un sunet bun. Când vorbești pronunță clar și răspicat.
Editează-ți videoclipul: Adaugă un fundal sonor discret de muzică, texte și alte elemente grafice pentru a-ți face CV-ul video mai atractiv.
Distribuie-l: …dar nu trimite video-ul direct pe mail. Încarcă-l pe YouTube sau Vimeo și include linkul în CV-ul tău scris, apoi trimite-l pe acela către recrutori. Nu uita să postezi CV-ul video și pe pagina ta de LinkedIn.
Sfaturi pentru un CV video de succes
Definește-ți scopul: La ce tip de job aplici? Ce abilități și experiență vrei să scoți în evidență? Răspunsul la aceste întrebări te va ajuta să creezi un Curriculum Vitae video relevant.
Fii concis: CV-ul tău video nu ar trebui să depășească 3 minute. Concentrează-te pe cele mai importante informații și prezintă-le într-un mod clar și ușor de înțeles.
Folosește un limbaj profesional: Chiar dacă un CV video este mai informal decât unul tradițional, este important să folosești un limbaj politicos și profesional. Evită jargonul și mai ales argoul.
Personalizează-l pentru fiecare job: Adaptează-ți CV-ul video la fiecare job la care aplici. Menționează compania și poziția pentru care aplici și demonstrează-ți interesul pentru specificul domeniului.
Adaugă o chemare la acțiune: La sfârșitul CV-ului tău video, spune-le potențialilor angajatori ce vrei să facă mai departe. Îi poți invita să viziteze profilul tău de LinkedIn, să te contacteze prin email sau să îți telefoneze.
Cere feedback: Nu-l trimite până nu ceri prietenilor, familiei sau colegilor să-l vizioneze și să îți ofere feedback. Asigură-te că este clar, concis și captivant.
Concluzie:
Profesioniștii vara nu dorm. Așa că indiferent dacă vrei să obții un job lejer de vară sau un loc de muncă de viitor pentru toamnă, nu lăsa acest anotimp să treacă fără să îți filmezi CV-ul video ce te va propulsa în carieră. Iar în final te lăsăm cu două extra sfaturi:
1. Nu uita să incluzi video-ul tău și testimoniale de la foști colegi de echipă sau profesori. Această modalitate de a-ți valida abilitățile și experiența va crește șansele de a obține un interviu.
2. Dacă tot este vară, filmează câteva cadre și afară, în aer liber. Atmosfera relaxată și decorul estival din video îi va comunica angajatorului în mod simbolic o parte din valorile tale profesionale: creativitate, bună comunicare, autonomie.
Îți ținem pumnii pentru angajare și îți dorim să te distrezi filmând CV-ul video ce-ți va propulsa cariera. Ești pregătit? Motor, Acțiune!
Distribuie
Ce-am citit merită:
Comentarii
0 comentarii
Accesează-ți contul și adaugă comentariul tău
Workforce planning
Abonează-te la Newsletter
Citește articolele de interes din partea contributorilor Undelucram.md