Distribuie
Cum să îți găsești un job în timpul pandemiei
În acest articol îți vom prezenta cum poți să îți găsești un loc de muncă, chiar dacă este pandemie. Job-uri există, trebuie doar să îl găsești pe cel potrivit pentru tine. De asemenea, în acest articol vei găsi și sfaturi pentru a te face remarcat și a obține job-ul mult dorit.
Fie că îți cauți un loc nou de muncă sau ai fost disponibilizat din cauza situației actuale, în acest articol vei găsi sfaturi și tactici prin care să îți găsești un job rapid.
Cum îți cauți un loc de muncă
Din păcate, multe industrii au de suferit din cauza acestei pandemii. De aceea, noi te sfătuim să începi cu industriile în care se recrutează încă.
Printre acestea se numără:
- Retail alimentar
- Producție
- Medical și farmaceutice
- Transport și curierat
Dacă niciuna dintre aceste industrii nu ți se potrivește, atunci încearcă să trimiți CV-ul la orice companie care îți place. Chiar dacă nu recrutează în acest moment, vor aprecia faptul că ești interesat de compania lor. Pentru a îți crește șansele, trimite CV-ul împreună cu o scrisoare de intenție.
Încearcă să fii la curent cu cele mai noi articole din domeniu de pe platforme dedicate precum Undelucram.md ori să aplici la joburi pe platformele de job-uri. Găsești mii de job-uri disponibile, multe dintre ele fiind remote. Așa poți să îți găsești un job și să lucrezi în siguranță de acasă.
Sfaturi pentru a îi impresiona pe recrutori
1. Fă-ți un CV video
Fiindcă tot procesul se desfășoară online, noi îți recomandăm să optezi pentru un CV video. Poți aplica la job cu CV-ul tău scris și apoi să le trimiți pe email recrutorilor și o variantă video. Recrutorii apreciază candidații care se evidențiază. În plus, un video e mult mai ușor de urmărit și este mai inedit.
2. Actualizează-ți CV-ul
Dacă nu îți place să vorbești în fața camerei, actualizează-ți CV-ul scris. Încearcă să elimini orice experiență care nu este relevantă pentru jobul la care aplici. De asemenea, adaugă orice experiență sau skill pe care l-ai dobândit lucrând remote. În această perioadă, recrutorii vor să găsească persoanele care lucrează bine și de acasă, nu doar de la birou.
3. Lucrează la profilul tău de LinkedIn
În această perioadă mulți recrutori sunt online, pe social media. De aceea, este bine să îți actualizezi și profilul de LinkedIn. Încearcă să îți mărești numărul de contacte pe LinkedIn și să socializezi cu specialiști din domeniul tău și cu recrutori. Profită de orice postare pentru a îți face conexiuni noi.
4. Profită de timpul liber pentru a învăța skill-uri noi
Dacă ești în șomaj tehnic sau ți-ai pierdut job-ul, cel mai bine este să profiți de timpul liber pentru a învăța noi aptitudini sau pentru a urma niște cursuri de dezvoltare în carieră. Orice curs și orice certificat în plus este un bonus în CV. Vei impresiona recrutorii pentru că le demonstrezi că ai profitat de o situație neplăcută (șomaj tehnic sau disponibilizări) pentru a te dezvolta în carieră.
Citește toate articolele despre
EditorialDistribuie
Ce-am citit merită:
Comentarii
0 comentarii
Accesează-ți contul și adaugă comentariul tău
Editorial
Abonează-te la Newsletter
Citește articolele de interes din partea contributorilor Undelucram.md