Distribuie
15 sfaturi ca să-ți controlezi starea emoțională înainte de interviul de angajare
Dacă ești una dintre acele persoane care are emoții înainte de interviul de angajare, citește musai acest articol.
Se spune că Steve Jobs planifica atât lansările de produse cât și prezentările interne în fața board-ului companiei până la ultimul detaliu, nelăsând nimic la voia întâmplării. Unii specialiști din domeniu compară prezentările sale cu un spectacol de teatru în care fiecare scenă este controlată până la cel mai mic element, nelăsând niciun loc liber emoției și stresului pentru neprevăzut.
Revenind, este perfect normal să simți emoții când știi că te așteaptă un interviu de angajare pentru jobul pe care ți-l dorești de multă vreme. Chiar și recrutorul cu care te vei afla în discuție se așteaptă și ia în calcul că tu vei trece în timpul interviului prin stări emoționale intense. Cu atât mai mult considerăm că ai un motiv întemeiat să dobândești skill-urile de a ți le stăpâni pentru a face o impresiecu adevărat bună.
Mai jos îți propunem o metodă de 15 Sfaturi pentru a planifica minuțios ca și Steve Jobs experiența interviului de angajare și de a o privi ca pe un spectacol în trei acte:
Actul I - Seara dinainte interviului
Actul II - Dimineața, înainte de interviu
Actul III - Interviul
Ține minte pe tot parcursul lecturii că anxietatea de interviu vine dintr-un pericol pe care nu-l poți identifica dar îl intuiești. Deci dacă planifici riguros, neprevăzutul rămâne minimal, odată cu el scăzând și emoțiile..
Actul I - Seara dinainte interviului
1. Light dinner
Ia o cină ușoară, sănătoasă. Ține minte că poți avea diferite reacții neprevăzute ale stomacului la alimente. Evită, deci, orice produs, care îți poate crea disconfort în timpul interviului.
2. 0% Alcool
Este inadmisibil să te prezinți la interviu mirosind, mahmur sau cu dureri de cap. Deci, fără alcool.
3. Pune-ți de cu seară garderoba la zi
Verifică de pe acum, și hainele pentru interviu, și accesoriile. Se poate întâmpla ca hainele să fi fost la curățat. Inspectează-le atent să vezi dacă sunt călcate, nu au fire de păr sau scame. Ia în calcul doar variante confortabile care să nu te incomodeze în timpul interviului. Pune-le la vedere că să le găsești rapid dimineața. Vei evita pierderea de timp și stările de frustrare care apar atunci când cauți ceva și nu găsești.
4. Repetă, Repetă, Repetă!
Revezi posibilele întrebări. Dacă ai mai făcut acest lucru, o repetiție în plus nu strică. Cheamă pe cineva din familie și exersează strângerea mâinii și contactul vizual.
5. Extra copie de CV = dovadă de meticulozitate
Fă încă o copie a CV-ului. Nu toți avem imprimantă acasă. Chiar și cei care o au se pot trezi că nu mai funcționează. Dimineața nu trebuie să adauge o nouă problemă, așa că rezolvă totul de cu seara.
6. Alarmaaa!!!
Programeaz-o pentru dimineață. Este posibil ca unii dintre noi să nu folosească alarma. Totuși, nu neglija acest aspect. S-ar putea, din cauza oboselii, să dormi mai mult și să ratezi momentul.
7. Muzica preferată pentru un somn ușor
Asigură-ți un somn bun. Mergi la culcare ascultând muzica ce îți place. Citește și câteva rânduri, care nu au legătură cu interviul. Încearcă să vizualizezi succesul de la interviu și vei adormi mult mai liniștit.
Actul II - Dimineața, înainte de interviu
8. Light Breakfast
Ia un mic dejun cât mai echilibrat. Nu consuma cafea în exces sau energizante. Evită sucurile carbogazoase. Îți cunoști organismul, știi cum reacționează.
9. Recap, pls!
Fă de pe acum o mică repetiție a interviului.
10. Meditează pentru o stare Zen
Fă-ți timp să te concentrezi asupra aspectelor pozitive, eliminând orice gând care ar putea să îți schimbe starea psihică.
11. Vizualizează succesul
Imaginează-te cum mergi la interviu plin de încredere, cum dai mâna cu hiring managerul și cum ai un contact vizual permanent cu el. Veți vedea că, atunci când toate acestea se vor întâmpla, le vei face automat, fiindcă creierul tău știe deja „să comande” aceste acțiuni.
Informații recente despre interviuri
12. Calculează timpul
Planifică-ți timpul pentru a ajunge mai devreme. Datorită traficului aglomerat este bine să faci într-o zi drumul până la locul interviului. Este un fel de test pentru cât timp vei aloca deplasării. Să ai o marjă de cel puțin 15 minute, care să îți ofere posibilitatea să îți refaci ținuta sau chiar să te odihnești.
13. Eliberează-ți zâmbetul
Exerează-l. Fă un exercițiu de zâmbet. Foarte mulți candidați nu zâmbesc deloc în timpul interviului. Este esențial.
14. Activează-ți garderoba
Ți-ai pregătit deja de aseară hainele. Ultima verificare. Trebuie să fie ceva care îți dă încredere. Nu uita: de modul cum te îmbraci depind foarte multe.
15. Pune-ți un soundtrack de condus
Ascultă muzica preferată când conduci spre interviu. Îți va induce o stare de calm și te va face să fii mai concentrat.
Actul III - Interviul
Zero Sfaturi
Nu mai ai nevoie de niciun sfat. Dacă ai planificat totul în avans atât de minuțios, poți să mergi liniștit la interviu și să te bucuri de experiență.
Îți reamintesc un lucru esențial: ai fost chemat la interviu de o persoană care vede în tine omul potrivit pentru acel job. Interviul poate fi o formalitate. Recrutorul vrea să te întâlnească și să „învețe” mai multe despre tine.
Așa că intră pe ușa companiei cu privirea sus și pieptul înainte. Dacă ai respectat sfaturile de mai sus, ai de ce. Totul fiind planificat în detaliu nu-ți mai rămâne de făcut decât ce face și Steve Jobs în timpul prezentărilor lui:
Have fun!
Distribuie
Ce-am citit merită:
Comentarii
0 comentarii
Accesează-ți contul și adaugă comentariul tău
Ghid
Abonează-te la Newsletter
Citește articolele de interes din partea contributorilor Undelucram.md