7 sfaturi pentru a obține mărirea de salariu pe care o visezi

27.04.2023
2 min
7 sfaturi pentru a obține mărirea de salariu pe care o visezi

Share

De câte ori te-ai gândit doar anul acesta la o mărire de salariu? Suntem convinși că deja știi și ce ai face cu banii în plus. Un abonament la sală, o excursie la fiecare două-trei luni și un set de perne noi pentru canapeaua din sufragerie. Ce s-ar putea să nu știi însă este că dacă nu faci acest pas al cererii de mărire cu tact, argumente și profesionalism, s-ar putea să-ți dăuneze mai mult decât să-ți aducă beneficii. 

 

Iată 7 sfaturi testate și „răstestate” care te pot ajuta să obții o creștere a venitului:

 

1. Vino cu temele făcute

Înainte de a solicita o mărire de salariu, asigură-te că ai făcut cercetările necesare. Documentează-te temeinic despre salariile din industria ta și din orașul în care lucrezi. Pregătește-te și cu o listă completă cu responsabilitățile și realizările tale la locul de muncă. Listele sunt un tool care te vor ajuta să îți formulezi o cerere solidă și argumentată.

 

2. Creează imaginea unui profesionist impecabil

Abordează discuția în mod profesionist - Alege un moment potrivit și un loc privat pentru a discuta despre mărirea salariului. Prezintă-ți argumentele într-un mod calm, profesional și fără a face presiuni. Nu amenința cu plecarea sau cu alte metode de presiune, ci arată-ți dorința de a crește în cadrul companiei.

 

3. Cu argumente, la atac!

Înainte de a merge la discuție, pregătește-ți argumentele. Enumeră responsabilitățile tale actuale și cum acestea au contribuit la succesul companiei. Prezintă-ți realizările și cum acestea au adus beneficii organizației. Arată-ți interesul și angajamentul față de companie.

 

4. Cere o sumă realistă 

Nu cere o sumă nerealistă, care să nu fie susținută de realizările tale sau de salariile din industrie. Cere o sumă realistă și argumentează-ți cererea. De asemenea, fii deschis să discuți și alte beneficii, cum ar fi vacanțele plătite sau bonusurile.

 

Recently added salaries

 

5. Ascultă pe bune

Ascultă cu atenție punctele de vedere ale angajatorului și răspunde-le în mod clar și concis. Încearcă să înțelegi poziția lor și să găsești soluții împreună.

 

6. Perseverență, perseverență, perseverență

Dacă angajatorul tău nu este de acord cu cererea ta, nu te lăsa descurajat. Înțelege motivul și găsește o modalitate de a îmbunătăți performanța ta în cadrul companiei. Poate că în viitor vei putea discuta din nou despre o mărire de salariu.

 

7. Din tu, devino Super Tu

Marketează-ți constant realizările. Înainte de a merge la discuție, amintește-ți de realizările tale și apreciază-ți munca depusă. Acest lucru îți va da încredere în timpul discuției și te va ajuta să fii sigur pe tine și să prezinți argumente clare.
 

Concluzie scurtă pentru beneficii pe termen lung 

Niciun sportiv nu pleacă la competiție fără să se antreneze în prealabil și niciun actor nu urcă pe scenă fără repetiții temeinice. În egală măsură, obținerea unei măriri de salariu necesită pregătire temeinică. Abilitățile de negociere, argumentele și deschiderea asertivă spre discuția cu angajatorul tău îți pot fi, în acest demers, tool-uri de nădejde. 

Nu uita să rămâi profesionist pe tot parcursul discuției și să fii mereu deschis, ascultând punctele de vedere ale angajatorului și încercând să găsiți soluții împreună. 

Oricât de dificil ți s-ar părea, nu uita că abordarea corectă poate fi biletul tău către mărirea de salariu visată și către satisfacția financiară și profesională. Pentru că așa cum scriitorul și speakerul motivațional Jim Rohn spunea:
 

„Nu ceri niciodată o mărire de salariu, ceri o oportunitate de a-ți arăta valoarea." 

What I read is worth it:

How is your experience with your employer?

Add review

Create your CV

Impress right away with an outstanding format

Create CV

Comments

0 comments

Subscribe to the Newsletter

Read articles of interest from Undelucram.md contributors